Samstag, 6. Juni 2015

Kayra Sultan'ın ilk doğumgünü

Koşturmacalarım hiç bitmiyor benim. Bunuda atlatayım, haftaya daha sakin geçecek diye düşünürken, birde bakmışım, haftada dolmuş ve ondan sonrakinin planları içersinde oluyorum. Yenilerde birde tam KayraSultan Lokumları için kolları sıvamışken, Kayra hanımın doğumgünü postu araya kaynayıp gitti. Çok yorgunum ama hazır fotoğrafları düzenlemişken, bu postu da hazırlamak farz oldu artık.

Kayra'nın ilk doğumgünü, mevlüdünü yaptığımız günden bu yana aklımda. Çok kalabalık mı olsun, sadece ailem arasında mı yapalım bir türlü karar vermemiştim. Hazırlıklar tamamlandıkça kararımda kolay oldu. En yakın arkadaşlarım ve ailemle birlikte kutladık.15 kişi ve 8 çocukla çok güzel bir gün geçirdik.

Hazırlıkların büyük bir kısmını kendim yaptım. Sadece misafir Hediyelerimizden, kolonya şişeleri ve kurabiyeler instagram dan @ahseninannesi yani Rukiye hanıma sipariş vermiştim. Siparişimizi büyük bir titizlikle hazırladığı gibi, hem söylediklerimin aynısını yaptı, hemde istediğim tarihe de yetiştirdi.
Kayra tam 11. ay'ının sonunda ilk dişini çıkardı. Şu an yaşını bir hafta geçti ve hala tek diş dolaşıyoruz  

Dişinin geç çıkması, dış buğdayını doğumgünüyle birleştirme açısından kolaylık oldu benim için. Diş kurabiyelerini kendimiz hazırladık doğumgünü pastasıyla birlikte. Misafir hediyesi olarak hazırladığımız çikolatalar, kakao çekirdeğinden, çikolata oluşumu ve paketlemesine kadar kendi imalatımız.


Buyrun günün detay ve güzelliklerine kare kare birlikte bakalım.






Diş kurabiyelerini yetiştirememekten çok korkmuştum ama yetişti çok şükür. Sadece görüntüleriyle değil, tadlarıylada muhteşem di kurabiyeler. Özellikle yenilebilir olmasıda aldığımız yorumlar doğrultusunda, güzel bir iş yaptığımızı hissettirdi bize yeniden :)



Elbisemiz, Elif @elifcegülümse teyzemizin, o güne özel hediyesiydi. 



Kolonya şişelerimiz ve lavanta keseleri yukarda da bahsettigim gibi, Türkiye'den sipariş vermiştim. Rukiye hanıma buradan tekrar teşekkür ediyorum. @ahseninannesi 



Markası kızım Kayra'ya ait olan, kendi imalatımız KayraSultan Lokumları.


Bu kutuda ki lokumun özelliği, babasının sırf Kayra için hazırlamış olması ve içersinde hiç bir şekilde, boya veya aroma bulunmaması.


Doğumgününe özel evimizin görüntüsü :)



Misafir hediyelerimiz için hazırlamış olduğum çantalar.


Masamız dan ufak bir görüntü.


Ve, kendi ellerimle hazırladığım pasta :)


Buda, Kayra'nın 2. gün babaannesi için  giydiği kıyafet.