Freitag, 11. November 2016

Kırıntılı alman pastası 🍰

Kırıntılı alman pastası 🍰




Hamuru Irin:

375gr Un
175gr Tereyağı
100gr Şeker
2 Yumurta
1 Yemek kaşığı süt
1 tatlı  kaşığı kabartma tozu

Kreması için:

2 paket vanilya aromalı pudding tozu
625ml süt
60gr Şeker
1 Yumurta
750gr Quark (Yag oranı sizin tercihinize kalmış)
200gr Şeker
2 Paket vallin şeker

Uzerinin kırıntı karışımı için.

175gr Un
125gr Şeker
125gr Tereyağı

Meyve olarak Elma veya vişne konservesi kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

Hamur malzemeleri iyice yoğurularak sert bir kıvamda hamur elde edilir ve bir saat buzdolabına beklemeye bırakılır.

Bu arada süt, pudding tozu ve 60 gr şeker pişirilirek pudding hazirlanir ve soğumaya bırakılır. Krema soğuduktan sonra (ben ılıkken ekledim) tek tek diğer krema malzemeleri eklenir ve karıştırılır.

Hamuru buz dolabında çıkardıktan sonra, fırın tepsisi yağlanarak (ben kayıt kullandım) sonra, hamur tepsiye yayılır ve üzerine puddungli krema eklenir.



Pasta için elma kullanmak istiyorsanız, elmalar soyulup ve ince dilimlere dilimlendikten sonra, limon suyu ile kararmamaları için karıştırılır. Vişne kullamak istiyorsanız, vişnelerin suyu süzüldükten sonra kremanın üzerine yerleştirilir.  Dilerseniz, bir şişe vişne kullanarak, yarısı olmalı, yarısı vişneli yapabilirsinis. Ben elma kullanmadığım için, iki şişe vişne kullandım.



Kırıntı için malzelemeler kırıntı haline gelene kadar yoğrulur, kremamin üzerine serpiştirilir. (Çok uzun yoğurursanız hamur haline gelir.  O zaman tekrar biraz un ve seker takviyesiyle kırıntı haline getirebilirsiniz.



Önceden ısıtılmış 170 fırında 50 dakika pişirilir. Kırıntıların üzerinin çok kızarmamasına, hatta daha rengi açıkken fırından çıkarmaya dikkat etmenizde fayda var.



Küçük kalıba yapmak istiyorsanız, malzemelerin yarısını kullanarak bunu yapabilirsiniz.

Bu pasta bir gece bekledikten sonra daha lezzetli oluyor.



Afiyet olsun 😋