Mittwoch, 18. Januar 2017

Lokum gibi CakePops'lar 😋



Şimdiye kadar yediğiniz bütün CakePops'ları unutun. İçerisine Frischkäse, Mascarponeveya Quark koymadan CakePops yapmanın yollarını aradım uzun zamandır.



Benim gibi ekşimsi, bayat kek ve hamursu CakePops tadını sevmiyorsanız, vereceğim tarife bayılacaksınız.



Dün gece aklıma aniden Ganache geldi. Eşime sordum olurmu diye "hayır, olmaz herhalde" dedi. Aklıma koydum bir kere. Ya olacak, yada olacak işte. 
CakePops'lar için ben nişastalı bir tarif kullandım. Siz istediğiniz herhangi bir kek tarifini seçebilirsiniz. 
Soğuyan keki kırıntı haline getirdikten sonra, içerisine 250gr beyaz çikolata, 250gr krema, bir tatlı kaşığı nişasta dan hazırlamış olduğum Ganache'ı ekledim. 
 Dışının  çikolatasını hazırlarken, hamuru buz dolabında yarım saat kadar beklettim. 




Çikolata kaplaması için 
100gr bitter çikolata, 500gr sütlü çikolata kullandım. Çikolata 45° ısıya ulaştıktan sonra, 31° ye düşmesi beklenmesi gerekiyor.  

Karışımdan ceviz büyüklüğünde   bezeler hazırladıktan sonra, 5-6 tane buzlukta 10-15 dakika  bekletilir. Buzluktan çıkan CakePops bezelerine, çubukların ucu çikolaya daldırılıp, bezelere batırıldıktan sonra bir bardak veya CakePops kalıbına dikilerek 10 dakika daha buz dolabında bekletilip, hazırlanmış çikolataya batırılır, çikolatanın fazlasını hafif silkelemeniz yeterli. Bezeler çubuktan kaymaması için soğuk olmalı. Eğer kayıyor sa, biraz daha uzun beklemeniz ve çubukları en fazla 5mm batırmanız gerekir.



Ilk deneyimlerim böyle hüsranla sonuçlandı ama pes etmeyin.


Sabrın ve azmin sonu böyle mukafatlanıyor...



 Çikolata soğumadan istediğiniz şekilde süslemeler yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋







Montag, 16. Januar 2017

Lokumlu kurabiye 😋







Bir buçuk yıl önce, ilk Kayra'nın doğum günü için  yapmıştık lokumlu kurabiyeleri. O zamandan beri bir türlü tarif yazmak kısmet olmadı.  Fondant yiyemiyorum ben. Hele o içine giren, normalde araba  karbrötörü ve diş yapıştırmak için kullanılan maddeyi öğrendikten sonra, tamamen tiksindim. Fondant yerine kullanabileceğimiz birşeyler ararken, lokumlu bir tarife rastladım. Açması zor oluyur ama lezzeti bir o kadar güzel oluyor. İnsanın bütün emeklerine değiyor. Biz kendi doğal renk, aroma ve lokumlarımızı kullandığımız için, bizim için daha değerli tabi.
Malik Cumartesi  bir yaşına giriyor inşallah. Şimdilerde onun doğum günü için hazırlık içerisindeyim. Yine tarif isteyen çok oluyor. Aradan zaman geçmeden ve ben yine unutmadan tarifi buraya atıp kaçayım 😊


Kurabiye hamuru için:
•200gr un
•100gr Şeker 
•100gr tereyağı 
•bir fiske tuz
•1 yumurta 

Malzemeleri hepsini bir kabın içerisine koyup, homojen bir kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra direkt kurabiyeleri yapmaya başlayabilirsiniz. Kurabiye hamurunu açmadan önce, yaptığınız şekilleri kolay kaldırmak için, hamuru açacağınız yüzey üzerine nişasta serpiştirmenizde fayda var. 
Kurabiyeler önceden ısıtılmış 160° fırında  10 dakika pişirilir. Kızarmamasına, kurabiyelerin beyaz kalmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakılır.



  • 250 gr sade lokum
  • 250 gr pudra şekeri
  • 50 gr nisasta
Yapılışı :
Sade lokumu kolaylık olsun diye önce bir hafiften şu ile ıslatalım ve bir kaba alıp içine 200 gr pudra şekeri eleyip iyice yoğuralım.elinize yapışırsa pudra şekerini eklemeye devam edin.güzelce yoğurduğumuz şeker hamurumuzu nisasta yardımı ile açıp istenilen şekilleri verelim. 
İsteğimiz rengi elde etmek için, biz lokumu hazırlarken rengi ekliyoruz. Hatta, sade lokum yerine ben meyve aromalı tercih ediyorum. Yoğurularken gıda boyası eklenirse nasıl olur bilemiyorum tabi....

Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun 😋