Pratik ve lezzetli bir peynirli kurabiye..
Belki 12 yıldır yapmadım bu kurabiyeleri. Tarifini zamanında bizim büyük gelinden almıştım ve o dönem, maydanoz, susam, çörek otu veya keten tohumu kullanarak sık sık farklı şekillerde yapıyordum. Özellikle çocuklar küçükken, pratik, hızlı ve lezzetli bir değişiklik oluyor...
Malzemeler :
250 gr tereyağı(oda sıcaklığında)1 çay bardağı yoğurt (koyu kıvamlı)1 su abrdağı beyaz peynir(ekşi olmasın)1 yumurta beyazı4 su bardağı un ( kontrollü olarak)1 pk kabartma tozubiraz tuz
Üzeri için :
1 yumurta sarısıSusam
Kurabiye Hazırlanışı :
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kapta iyice sırasıyla karıştırılır.Ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un ekleyin ve yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yarleştirilir.Üzerlerine umurta sarısı sürülür ve susam serpilir.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.