Dienstag, 18. Oktober 2016

Çikolatalı meyveli Muffin tarifi



Hamuru için malzemeler:
•250gr süt
•200gr çikolata  (bitter yada sütlü, sizin tercihinize kalmış.)
•250gr Quark  (tuzsuz nor/çökelek oluyor sanırım.)
•125gr tereyağı
•125gr çiçek yağı
•5 yumurta
•200gr şeker
•3 yemek kaşığı pastalık kakao
•2 cimdik tuz
•1 paket vanillin
•1 paket kabartma tozu
•6 yemek kaşığı un





Yapılışı:
Süt, tereyağı, yağ ve çikolatayı bir kapta çikolata eriyene kadar ısıtılıyor ve soğumaya bırakılıyor. Çikolata karışımı soğuduktan sonra, Quark içine eklenerek,  homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılıyor.
Yumurta beyazı ve bir cimdik tuz kar beyazı olana dek, mikser de en yüksek hızda çarpılıyor. Daha sonra şekerin yarısı yavaş yavaş ilave edilerek yumurta beyanın içine ilave ediliyor.
Ayrı bir kapta, şekerin diğer yarısı, bir cimdik tuz ve yumurta sarısı köpürene kadar çarpılıyor.
Köpürtülmüş yumurta sarısı ve çikolata karışımı, vanillin şekeri, kabartma tozu ve un  yumurta beyazına ekleyip karıştırarak , sıvı bir kek hamuru kıvamı elde edilir.

Ben, aynı malzemelerle iki ayrı hamur hazırladım. Birinde beyaz çikolata, diğerinde bitter çikolata kullanarak, iki farklı lezzet oluşmuş oldu. Beyaz çikolata ile hazırlanan karışıma fazladan iki kaşık daha un eklemeniz gerekiyor.  Muffin formlarına iki kaşık kakaolu, iki kaşık beyaz çikolatalı hamur döktüm ve üzerine ikişer ikişer dondurulmuş  frambuaz koydum.
180°C önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Şimdiden size afiyet olsun 😋