Dienstag, 7. April 2015

Kolay Ekmekcik Tarifi




Çocukların okul tatili olunca, söz verdiğim ekmekcik tarifi postunu dün  hazırlayamadım malesef. Bugüne kaldı. Bu kadar yoğunluk olacağını tahmin edemedim...

Neyse, gelelim kolay emekcik tarifine. 

Hamuru yoğurup, bekletmek ve pişirmekle birlikte 1,5 saat sürüyor. Sabah kalktığınızda hamurunuzu yoğurup, ekmekcikleri tepside mayalanmaya bırakarak, diğer hazırlıklara vakit ayırabilirsiniz mesela.

Hamuru için :
400gr un
240gr su
Bir çay kaşığı tuz
Bir paket kuru maya

Yapılışı:
Un, tuz ve mayayı bir kapta karıştırıp, üzerine suyu ilave ederek yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru 4 parçaya bölüp, oval bezeler şeklinde tepsiye yerleştirip, üzerine nemli bir bezle 1 saat oda sıcaklığında beklemeye bırakıyoruz.
Bir saat sonra, bezelerin üzerine bir fırçayla incecik su sürüyoruz ve soğuk fırına sürüp, ayrı bir kaba biraz su koyup, fırına onuda yerleştirdikten sonra  fırın ayarını 200°c, havalı fırın ayarını 180°c ye alarak, yarım saat pişirmeye bırakıyoruz.

Ben bu tarifin iki katını kullandım. Unu yarı yarıya tam buğday unu ve beyaz un karışımı olarak kullandım. Bezeleri keten tohumu ve susam karışımına beleyip öyle beklemeye bıraktım. 

Evde ekmek kokusu, huzuru çağrıştırıyor sanki.

Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen